Grensverleggers workshops

Verleg grenzen in jezelf. Bouw bruggen in de buurt.

Instructed by niels koldewijn

Length: 3 uur + voorbereiding en follow up

Format: Group call videos, hand-outs, oefeningen

Learning Journey Description

Grensverleggers is een programma voor jongeren uit het hele land die zich willen oriënteren op hun toekomst, maar tegelijkertijd ook niet stil willen zitten. Acht Maatschappelijke- en trainingsorganisaties slaan de handen in één om jongeren te trainen en te begeleiden om in een constant veranderende en polariserende wereld een positieve bijdrage te leveren.

Grensverleggers is een persoonlijk- en lokaal ontwikkelingstraject dat jongeren maatschappelijke en persoonlijke vaardigheden biedt om grenzen in zichzelf te verleggen, terwijl ze bruggen bouwen en de buurt bij elkaar brengen.

Deze workshop serie en leergemeenschap richt zich op het trainen van de Grensverleggers partners en het jongerenpanel in de onderliggende methodes. Module 1 richt zich op 'let's talk' en de module 1 richt zich op 'Go Deep'.

What am I going to get from this Learning journey?

Welkom op het SH!FT leerplatform en bij de Grensverleggers workshops. Hier zul je online en mogelijk deels offline leren over de verschillende methodes die ingezet worden tijdens het grensverleggers programma. De volgende module(s) kun je nu al online vinden;

Module 1: Let’s talk
Let’s Talk is een methode die is toegespitst op het voeren van tweegesprekken en is gebaseerd op de theorie van Deep Democracy. Deep Democracy is een krachtige 5-staps methode en biedt technieken en handvatten om op zoek te gaan naar alle meningen en inclusie. Dit maakt het mogelijk om besluiten te nemen met 100% commitment en gesprekken te voeren die ertoe doen. De eenvoudige en pragmatische tool kit van 4 stappen leidt je door spannende en/of conflictueuze gesprekken of maakt het nemen van besluiten eenvoudiger. Met de heldere structuur voer- of begeleid je twee-gesprekken waar de standpunten kunnen zijn gepolariseerd. Zo kun je samen besluiten nemen met volledige commitment of de onderlinge relatie versterken.

Je krijgt tijdens de training de onderliggende theorie uitgelegd en toegelicht. De technieken uit deze methode voor het voeren van twee-gesprekken worden real-time gedemonstreerd. We maken hierbij gebruik van wat er werkelijk speelt en bereiden geen scenario of casus voor. Vervolgens gaan jullie zelf aan de slag met de technieken en voeren één of meerdere gesprekken met een collega-deelnemers over actuele onderwerpen. Je ervaart de methode en kunt de technieken direct toepassen in de praktijk.

In een training in Let's Talk leer je tijdens tweegesprekken:
• zonder spanning lastige onderwerpen en gepolariseerde meningen te bespreken;
• zowel positieve- als negatieve feedback te geven en ontvangen;
• samen een gedragen besluiten te nemen met commitment.

Who is this Learning journey for?

partners van Grensverleggers en deelnemers van het Grensverleggers jongerenpanel

About the Instructor

Facilitator, trainer, community builder and social entrepreneur with 15 years of international experience in building bridges between different worlds.

Experienced in Oasis game, Go Deep, Process work, art of hosting, cooperative games and theory U (a.o.)

Cofounder of SH!FT Foundation.

We use cookies to help us provide you with a positive experience when you browse our site. By continuing to use our site, you consent to use our cookies. Learn More